Electrica informeaza actionarii asupra unui program de reorganizare la nivelul grupului. Pe 31 octombrie 2017, ca urmare a obtinerii aprobarilor corporative necesare, au fost semnate contractele de transfer de activitate intre fiecare dintre filialele de distributie a energiei electrice din cadrul grupului Electrica si Societatea Filiala de Intretinere si Servicii Energetice Electrica Serv SA. De asemenea, la nivelul Electrica Serv vor fi facute concedieri colective pana pe 31 decembre 2019.

Activitatile transferate la nivelul fiecarei filiale de distributie sunt mentenanta si investitii, proiectare, achizitii si logistica. Potrivit Electrica, acest transfer face parte din programul de reorganizare a ariei de activitate a distributiei, care vizeaza implementarea unui nou model tinta de organizare a segmentului de distributie, bazat pe procese reproiectate (inclusiv activitatile internalizate) cu accent pe eficientizarea si calitatea serviciilor oferite clientilor, realizarea planului de investitii si reducerea si controlul costurilor.

De asemenea, la nivelul Electrica Serv SA a fost aprobat un program de concedieri colective valabil pana la data de 31 decembrie 2019, in vederea eficientizarii activitatii Societatii prin corelarea numarului de angajati indirect productivi cu cel al angajatilor direct productivi. Numarul de angajati care vor fi disponibilizati prin programul de concediere colectiva si planul detaliat de implementare va fi stabilit impreuna cu partenerul de dialog social conform prevederilor legale in vigoare.

Societatile de distributie sunt: Societatea de Distributie a Energiei Electrice Muntenia Nord SA, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Nord SA, Societatea de Distributie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA.