Tribunalul Bucuresti a respins pe 10 noiembrie 2017 ca neintemeiata cererea lui Sebastian Bodu, fost sef ANAF, de anulare a hotararii actionarilor Transelectrica privind distribuirea sumei de 171 milioane de lei din rezerve, prin dividende suplimentare, se arata intr-un comunicat al companiei. Potrivit acestuia, poate fi depus recurs in cinci zile de la pronuntarea Tribunalului Bucuresti.

Reamintim ca Sebastian Bodu solicita anularea hotararii actionarilor din 16 octombrie privind distribuirea sumei de 171 milioane de lei din rezerve, prin dividende suplimentare. Pana la solutionarea definitiva a dosarului, efectele hotararii AGA se vor suspenda.

Sebastian Bodu a dat in judecata si Transgaz, solicitand anularea hotararii Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 23 octombrie, sedinta in care actionarii Transgaz au aprobat distribuirea de dividende in suma de 171 de milioane de lei.

Reamintim ca in acest an, Transelectrica si Transgaz au fost obligate sa distribuie 90% din profitul pe 2016. In plus de atat, in aceasta toamna au fost obligate de Ministerul Economiei, in calitate de actionar majoritar, sa distribuie inca 171 milioane de lei din rezerve, sub forma de dividende. In ultimii ani, companiile de stat energetice au fost lasate fara bani de investitii de catre Guvern, dupa ce acesta le-a cerut sa distribuie sub forma de dividende profitul. De altfel, Transelectrica a anuntat printr-o nota a directoratului ca anul viitor va trebui sa contracteze finantari noi pe termen mediu si lung pentru a putea realiza proiecte de investitii majore. Vezi aici mai multe amanunte.