​Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica ar urma sa discute in perioada urmatoare numirea lui Bogdan Sosoaca in functia de membru al Directoratului companiei, propunerea fiind facuta la inceputul lunii noiembrie de Comitetul de remunerare si nominalizare. Bogdan Sosoaca a fost multi ani director executiv in Directia Investitii din cadrul Primariei Capitalei. In 2014, a fost trimis in judecata de catre DNA, alaturi de alti functionari, fiind acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave intr-un caz de retrocedare ilegala a unui teren din Bucuresti, cu un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro.

HidroelectricaFoto: AGERPRES

In iunie 2017, Curtea de Apel Bucuresti i-a achitat pe toti cei acuzati, insa nu este o decizie definitiva, urmand sa fie judecat recursul.

Potrivit unei declaratii de avere din 2015, detine trei terenuri, doua in judetul Valcea (mosteniri din 1986) si unul de 1.133 mp in Bucuresti, cumparat impreuna cu sotia. Detine o casa de vacanta in judetul Valcea, iar sotia sa un apartament in Moscova, incasand 12.000 euro din chirii. Bogdan Sosoaca mai detinea in 2015 doua autoturisme, un Audi A6 si un Mercedes GLK. In conturi bancare avea circa 69 mii de euro. In 2013 a obtinut 625 mii euro din vanzarea unei case cu teren. Potrivit declaratiei de avere, la venituri obtinute de membri ai familiei este trecut si un minor, cetatean rus, cu o pensie alimentara de 10.000 euro.

In declaratia de avere din 2011 precizeaza ca a primit 47.000 euro cadou de nunta.

In calitate de salariat al Primariei Capitalei a primit 46.597 lei. Insa, in acelasi timp era asociat si in doua firme: Automec 99' SRL (15%) si Fanbiz SRL (50%). Vezi aici declaratia de avere.

In 2008, EVZ scria ca Şoşoacă ar fi văr cu fostul şef al SIE Cătălin Harnagea. Despre Bogdan Sosoaca, citeste si "Portret de şmecher, cu maşina la finală" de pe acru.ro.

In acest moment, Directoratul Hidroelectrica are trei membri interimari. Insa conducerea companiei a decis la inceputul lunii octombrie cresterea numarului membrilor Directoratului de la trei la cinci. Totodata, a fost aprobata si o noua organigrama care ar presupune angajarea a 270 de persoane. Fondul Proprietatea, in calitate de actionar cu o participatie de 19,94%, contesta noua organigrama, considerand ca s-ar aduce un prejudiciu de 517,3 milioane lei companiei. De aceea a solicitat introducerea pe ordinea de zi a sedintei AGA din 19 decembrie aprobarea initierii de catre societate a unei actiuni in raspundere impotriva membrilor din Consiliul de Supraveghere si din Directorat, care au aprobat noua organigrama. Vezi detali aici.