Nuclearelectrica anunta ca a adoptat proactiv decizia de a opri programat si controlat Unitatea 2 CNE Cernavoda in seara zilei de 07.12.2017 in scopul efectuarii unor lucrari preventive de verificare si control si eventual interventii punctuale asupra sistemelor Unitatii 2 in vederea imbunatatirii fiabilitatii sistemelor pe perioada de iarna, in conformitate cu programul de mentenanta preventiva.

Conform standardelor de securitate nucleara, astfel de interventii proactive si controlate se pot efectua numai cu reactorul in stare oprita, precizeaza Nuclearelectrica printr-un comunicat de presa.

Efetuarea verificarii si interventiilor punctuale nu va avea niciun impact advers asupra securitatii nucleare, a personalului de exploatare, populatiei sau mediului incojurator, sustine compania.

Repornirea unitatii si resincronizarea la Sistemul Energetic National vor avea loc dupa efectuarea si finalizarea testelor si eventualelor interventii care se impun in astfel de situatii, in conformitate cu procedurile centralei.