Pretul energiei pe bursa este mult mai mic decat in alte perioade ale anului si, cu toate acestea, tarifele finale platite de consumatori la electricitate nu au scazut, a declarat, marti, ministrul Energiei, Toma Petcu, in comisiile parlamentare de specialitate reunite pentru a aviza bugetul pe 2018 al ministerului, potrivit Agerpres.

"Ministerul Energiei nu este autoritate de stabilire a preturilor, dar am atras atentia celor de la ANRE, de fiecare data cand au decis majorari, daca acestea sunt fundamentate. Putem sa ne uitam pe piata de tranzactii zilnice, pentru ca de acolo au venit majorarile, acum in aceasta perioada preturile sunt mult mai mici decat in alte perioade ale anului, dar acest lucru nu se vede si in tarife", a spus Petcu, raspunzand la intrebarea unui parlamentar.

Ministrul a amintit si de faptul ca ministerul si ANRE au decis sa realizeze un control amplu, inclusiv pe teren, in ceea ce priveste investitiile facute de companiile energetice, pe marginea carora aceste companii au cerut majorari de tarife.