Compania de distributie a gazelor naturale Distrigaz Sud intentioneaza sa majoreze tarifele la distributie, in primul trimestru al acestui an, cu un procent cuprins intre 6 si 10 la suta, conform oficialilor companiei. Distrigaz urmeaza sa anunte noile tarife cel mai probabil la inceputul lunii viitoare.

Distrigaz asteapta ca Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energetic (ANRE) sa publice noile tarife la gazele naturale, lucru care ar fi trebuit sa se intimpla la 1 ianuarie 2008. "Avem prejudicii de 1,5 milioane lei pe zi din cauza acestui lucru si vom continua sa inregistram aceste pierderi, daca tarifele nu se vor majora de la 1 februarie", a declarat directorul financiar al companiei, Pierre Parvex.

Acesta a adaugat ca Distrigaz nu va accepta o crestere medie a tarifelor de distributie mai mica de 6 procente. Incepind din luna aprilie, pot avea loc recalculari ale preturilor de vinzare a gazelor naturale, cauzate de fluctuatiile de distributie, au mai spus reprezentantii Distrigaz Sud.

ANRE urmeaza ca pina la sfirsitul lunii sa anunte o decizie privind ajustarea pretului la gazele naturale ca si procentul de majorare.

Recent, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, arata ca o o crestere a tarifelor la gazele naturale cu mai putin de 10 procente nu ar trebui sa aiba o influenta majora asupra preturilor de consum.