Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Subventii de 300 milioane lei pentru industria carbunelui

de M.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 9 februarie 2008, 19:45 Economie | Energie

Guvernul continua sa sprijine prin subventii industria carbunelui, dar si cea a uraniului. In acest an, companiile nationale de huila si respectiv uraniu primesc cumulat aproape 350 milioane de lei, cu circa o treime mai mult decit in 2007.

Guvernul a aprobat acordarea, pentru anul 2008, de subventii pe produse si subventii privind protectia sociala pentru companiile, societatile nationale si societatile comerciale din sectorul minier, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Pentru subventionarea productiei, Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani va primi circa 302 milioane de lei, in crestere cu 30%, in timp ce fondurile incasate de Compania Nationala a Uraniului (CNU) Bucuresti se vor mentine la peste 29 de milioane de lei, potrivit unui hotariri aprobate saptamina aceasta de catre Guvern.

Pentru protectia sociala in domeniul minier executivul a decis acordarea unui sprijin de 14,12 milioane de lei, in cazul CNH, respectiv de 2,85 milioane lei pentru Compania de Uraniu.

Subventiile se acorda de la bugetul de stat, in conditiile legii si sunt cuprinse in Legea Bugetului de stat nr. 388/2007.

Romania va putea acorda subventii industriei miniere pina in anul 2010, asta dupa ce Comisia Europeana a avizat subventionarea productiei de huila, considerind ca astfel nu se incalca legislatia din domeniul ajutoarelor de stat.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

187 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version