Ministrii energiei din Uniunea Europeana se reunesc, la Bruxelles, pentru a discuta despre reforma pietei interne de gaz si electricitate. Responsabilii europeni vor avea o dezbatere in care vor pune accent pe separarea efectiva a productiei de transportul energiei, asa cum a propus Comisia Europeana. Masura are in vedere cresterea concurentei intre marile companii europene si pentru a servi mai bine consumatorii.

Corespondentul Radio Romania la Bruxelle relateaza ca nu se asteapta decizii, dar este important felul in care vor evolua dezbaterile, pentru ca intreg pachetul de propuneri al Comisiei ar trebui adoptat pana la finalul mandatului actualei Comisii si al Parlamentului European, la jumatatea anului viitor.

Totusi, ministrii europeni ai energiei vor adopta concluzii in pregatirea summitului de primavara pe un subiect la fel de important. Este vorba despre Planul strategic european privind tehnologiile energetice, care propune scaderea costurilor pentru asa-numita "energie curata" si investitii in cercetare pentru a dezvolta rapid tehnologii energetice performante.