Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Resursele de energie electrica au crescut cu 13% in ianuarie fata de perioada similara din 2007

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 6 martie 2008, 12:34 Economie | Energie

Resursele de energie primara (productie + import) au scazut in luna ianuarie cu 4,2%, in vreme ce resursele de energie electrica au crescut cu 13% fata de luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Diminuarea resurselor de energie primara s-a datorat, in principal, scaderii importurilor, iar cresterea resurselor de energie electrica s-a datorat atat avansului productiei cat si a importului.

Principalele resurse de energie primara (carbune, titei, gaze naturale) au totalizat in luna ianuarie 3,56 milioane tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 4,2% fata de luna ianuarie a anului trecut.

Productia interna a insumat 2,19 milioane tep, cu 6,9% mai mult fata de luna corespunzatoare a anului precedent, iar importul a scazut cu 17,8%, pana la 1,37 milioane tep.

Productia interna de gaze naturale a urcat cu 8,5%, in vreme ce productia de carbune si titei s-a diminuat cu 6,2%, respectiv 2,5%. In ceea ce priveste importurile, in luna ianuarie s-a importat cu 43,5% mai putin carbune si cu 13,6% mai putine gaze naturale. Importurile de titei au scazut cu 3,6%.

Resursele de energie electrica au fost de 6,30 miliarde KWh in prima luna a acestui an, in crestere cu 13,0% fata de luna corespunzatoare a anului 2007. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat atat cresterii productiei cat si a importului, cu 12,2%, respectiv 125,8%.
 
Productia din termocentrale s-a diminuat cu 8,4%, iar productia din hidrocentrale si cea din centralele nuclearo-electrice s-a majorat cu 52,8%, respectiv 97,2%.

In luna ianuarie, consumul final de energie electrica a fost de 4,71 miliarde KWh, cu 6,2% mai mare decat in aceeasi luna a anului trecut. Potrivit datelor INS, iluminatul public a urcat cu 24,1%, iar consumul populatiei a crescut cu 12,8%.

Exportul de energie electrica a crescut cu 244,6 milioane KWh, respectiv cu 73,5% fata de ianuarie 2007.

Material sustinut de BRD Groupe Société Générale

5 motive de cheltuit banii - electronice pentru casa. Idei de cadouri si rasfat

Decembrie este luna cadourilor si in toata nebunia asta trebuie sa mai cumperi si cate ceva pentru casa ta. Bine, sau poate vrei sa faci un cadou unor apropiati, asa ca de "casa noua". Motive de cheltuit bani se vor gasi mereu. Asadar, va propunem o lista de "motive" pentru cheltuit banii, mai ales ca acum e ocazia perfecta sa beneficiezi de ofertele de Craciun ale comerciantilor.

83 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version