Directorul societatii Romgaz, Iakob Alexa, in varsta de 58 de ani, a murit, duminica, la Clinica de Cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Mures, unde fusese internat in urma cu zece zile, transmite corespondentul NewsIn.

Seful clinicii, medicul Benedek Imre, a declarat ca decesul a fost cauzat de hemoragie cerebrala, insuficienta hepatica, ciroza hepatica, hemosideroza si septicemie. Benedek Imre a precizat ca hemosideroza este o afectiune genetica foarte rara si inseamna acumularea de fier in organism.

Directorul Romgaz s-a internat in Spitalul Judetean Mures in urma cu zece zile, iar sambata seara starea lui s-a inrautatit si medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Duminica, medicii de la Targu Mures au intentionat sa-l transporte la Bucuresti, luand legatura cu medicul Irinel Popescu, seful Clinicii de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic Fundeni si cu Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, insa transportul nu a mai fost necesar, deoarece directorul Romgaz a murit, transmite NewsIn.

SNGN Romgaz SA este cel mai important furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.

In anul 2007 productia Romgaz a fost de peste 5.000 milioane metri cubi de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.