OMV a achizitionat o participatie de 80% ca operator al licentei de explorare marina „Sidi Mansour” de la Thani Tunisia Sidi Mansour B.V, potrivit unui comunicat al companiei. Blocul acopera o suprafata de 6.592 km, fiind localizat la aproximativ 30 km nord de campul de productie Ashtart, in cadrul caruia OMV detine, de asemenea, o participatie.

Achizitia urmeaza a fi aprobata de ETAP, compania petroliera nationala a Tunisiei, si de autoritatile tunisiene. Extinderea activitatilor OMV din regiunea cheie Africa de Nord urmeaza strategia de crestere in domeniul explorare si productie.

Helmut Langanger, membru al Comitetului Executiv al OMV, sustine, in comunicatul de presa citat, ca OMV vrea sa-si consolideze pozitia de operator in Tunisia, urmarind dezvoltarea atat pe platformele maritime, cat si pe cele continentale.

OMV si-a inceput operatiunile in Tunisia in anii '70. Achizitia activelor E&P Preussag in 2003 a oferit OMV acces la sapte campuri de productie din sud-estul tarii. Cel mai prolific dintre acestea este campul Ashtart. In prezent, OMV detine in Tunisia participatii in cadrul a doua campuri de explorare si cinci licente de productie.

Lucrarile in cadrul blocului nou achizitionat vor incepe in 2008.