Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Eni va ceda Gazprom active in valoare de 350 milioane dolari 

de M.C.     HotNews.ro
Miercuri, 30 aprilie 2008, 15:22 Economie | Energie

Compania energetica italiana Eni a anuntat ca va ceda Gazprom active din explorare si productie din afara Italiei in valoare de 350 milioane dolari ca parte a unui acord de schimb de active. Cele doua companii au incheiat acum aproape doi ani un parteneriat strategic care presupune dezvoltarea colaborarii in sectoarele de petrol si gaze.

"Ne-am decis sa ne concentram pe oportunitatile de investitii din sectorul de explorare si productie dar nu in Italia", a declarat directorul executiv al Eni, Paolo Scaroni, citat de catre agentia Reuters. Acesta a adaugat ca activele pe care le va oferi Gazprom valoreaza circa 350 milioane dolari.

Schimbul de active este parte a unui parteneriat strategic incheiat de cele doua companii in anul 2006, care presupune colaborarea in sectoarele de petrol si gaz.

Scaroni a declarat in aceasta luna ca Eni va oferi Gazprom o participatie in zacamintul petrolifer Elephant din Libia, descoperit in 1997 si care producea 124.000 barili/zi in 2006, insa acordul trebuie sa primeasca aprobarea autoritatilor de la Tripoli.

"Primul activ este zacamintul Elephant din Libia, in cadrul caruia avem o participatie de 33%, si ne gindim sa oferim Gazprom o treime. Daca acest activ este suficient, luind in considerare valoarea pe care o oferim, atunci afacerea este incheiata. Altfel, vom cauta alte active in Libia sau in alta parte", a mai spus Scaroni. 

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

62 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version