Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Resursele de energie electrica au crescut cu 10,7% in primele patru luni

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 5 iunie 2008, 12:01 Economie | Energie

Resursele de energie primara (productie + import) au crescut in primele patru luni cu 2%, iar cele de energie electrica au urcat cu 10,7% comparativ cu perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Cresterea resurselor de energie s-a datorat, in principal, avansului productiei.

Principalele resurse de energie primara (carbune, titei, gaze naturale) au totalizat in perioada mentionata 13,78 milioane tone echivalent petrol (tep), in crestere cu 2% comparativ cu primele patru luni din 2007. Productia interna a insumat 8,35 milioane tep, in crestere cu 4,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a scazut cu 1,2%, pana la 5,42 milioane tep, in scadere cu 1,2%.

Productia hidroelectrica a urcat cu 61,9%, in vreme ce productia de carbune si titei s-a diminuat cu 5,5%, respectiv 7%, iar cea de gaze naturale a scazut cu 0,3%. In ceea ce priveste importurile, in perioada ianuarie - aprilie s-a importat cu 34% mai putin carbune si cu 3,3% mai putine gaze naturale. Importurile de titei au crescut cu 10,7, iar cele de energie hidroelectrica cu urcat cu 3,7%.

In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 23,23 miliarde KWh, in crestere cu 10,7% fata de perioada corespunzatoare a anului 2007. Cresterea resursei de energie electrica s-a datorat in principal majorarii productiei, cu 10,8%.

Productia din termocentrale a scazut cu 6,5%, iar productia din hidrocentrale si cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 25,1%, respectiv 93,0%.

Consumul final de energie electrica in aceasta perioada a fost de 18,16 miliarde KWh, cu 6% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Potrivit datelor INS, iluminatul public a inregistrat o crestere cu 10,1% iar consumul populatiei a crescut cu 8,3%.

Exportul de energie electrica a crescut cu 871,2  milioane KWh, respectiv cu 69,5%.

Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

141 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă