Divizia de comert cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din grupul Rompetrol, Rompetrol Gas, a achizitionat recent pachetul majoritar de actiuni al importatorului si distribuitorului de GPL MoldInterGaz Moldova din Republica Moldova. Rompetrol este deja prezent pe piata petroliera din Republica Moldova prin distributia de carburanti.

"Prin aceasta preluare, Rompetrol Gas intra pe o piata in plina ascensiune, de aproximativ 55.000 de tone anual, care poate deveni o platforma de extindere a distributiei de GPL in tarile in care Grupul Rompetrol este deja prezent pe alte segmente. Pozitia strategica, intre Europa si Asia, poate sustine de asemenea aprovizionarea continua la preturi competitive a acestor piete", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Toma Veron.

MoldInterGaz detine statii de distributie retail de autogaz, puncte de vinzare a buteliilor aragaz, o statie de imbuteliere si capacitati de stocare la Ungheni (pentru importurile din vest) si Tirnova (pentru importurile din est).

"Rompetrol Gas urmareste dezvoltarea activitatii de GPL pe piata din Republica Moldova si atingerea in urmatorii cinci ani a unei cote de piata de aproximativ 20%. MoldInterGaz avea la finele anului trecut o cota de 5% pe segmentul de distributie si de 10% pentru importul de GPL", a adaugat Toma Veron.

Rompetrol Gas estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 100 milioane dolari, aproape dubla fata de nivelul de 54 milioane dolari din 2007. Planurile de dezvoltare ale companiei au la baza atit finalizarea unor investitii totale de aproximativ 20 milioane dolari, deschiderea in acest an a unor noi statii de imbuteliere a GPL-ului la Arad si Bacau, cit si de cresterea segmentului de distributie pe partea de butelii, autogaz si mic vrac.