Compania Petrom analizeaza posibilitatea de a construi un depozit de gaze cu o capacitate de stocare de doua miliarde metri cubi pentru tranzitul gazelor care ar urma sa intre in Romania prin gazoductul Nabucco. Petrom nu a stabilit inca locatia depozitului, iar pentru acest proiect ia in calcul parteneriate atit cu companii romanesti, cit si straine.

"Analizam posibilitatea de a construi depozite operationale (pentru utilizare) si pentru tranzit, in perspectiva constructiei gazoductului Nabucco", a spus marti, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, citata de Mediafax.

Pentru constructia depozitelor de gaze Petrom are in vedere parteneriate atit cu companii romanesti, cit si straine. Petrom nu detine depozite proprii de gaze.

"Deocamdata analizam potentiale locatii. Depozitarea gazelor este un element cheie pentru noi si vom explora aceste oportunitati impreuna cu parteneri romani si straini. Dupa constructia Nabucco vom cauta sa construim depozite de gaze", a adaugat Mariana Gheorghe, prezenta la o conferinta pe tema aprovizionarii cu gazele naturale in Europa Centrala.

Capacitatile de stocare a gazelor in Romania, totalizind circa trei miliarde metri cubi, sunt operate de producatorul de gate de stat Romgaz si de grupul Gaz de France.

Romgaz vrea sa construiasca la Margineni, in judetul Neamt, un depozit de gaze cu o capacitate de doua milioane de metri cubi, investitie care ar putea ajunge la 500 milioane de euro.