Directorul general al Distrigaz Sud, Bernard Arnaud, a declarat marti, ca ar fi necesara o crestere a pretului gazelor catre populatie cu 20%, incepand cu 1 octombrie, informeaza NewsIn. Solicitarea vine chiar in ziua in care a intrat in vigoare majorarea de 12,5% la gaze.

“Fara indoiala ca pretul gazelor catre populatie va creste pana la sfarsitul anului. Volumul de gaz consumat vara este mai mic decat consumul de gaze naturale pe timpul iernii. Vom continua sa inregistram pierderi. Pana acum, de la inceputul anului, Distrigaz Sud a inregistrat pierderi de circa 80 milioane lei din cauza amanarii majorarii pretului gazelor. Pentru noi ar fi necesara o crestere cu 20% a pretului gazelor livrate populatiei, incepand cu 1 octombrie 2008 si vom reveni cu o solicitare la ANRE”, a precizat Bernard Arnaud.

In prezent compania achizitioneaza gazul din import cu 480 dolari mia de metri cubi de gaze, iar pana la sfarsitul lui 2008, estimeaza ca pretul gazului de import va creste pana la 620 dolari pe mia de metri cubi de gaze. La finalului anului trecut, Distrigaz Sud achizitiona mia de metri cubi de gaze cu 370 dolari, a mai spus directorul general al companiei.

Gazele pentru populatie se scumpesc de la 1 iulie cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania, iar electricitatea pentru populatie cu 4, 4%.