Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Electrica risca sa iasa de pe piata din cauza lipsei de lichiditati

de M.C.     HotNews.ro
Miercuri, 2 iulie 2008, 14:28 Economie | Energie

Compania  de stat de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica SA risca sa iasa de pe piata din cauza lipsei de lichiditati, compania acumulind creante restante de 710 milioane lei. Declaratia apartine directorului de furnizare, Ioan Silvas, si a fost facuta in cadrul audierilor de la Comisia de Industrii si Servicii din cadrul Camerei Deputatilor.

“Electrica risca sa iasa de pe piata din lipsa de lichiditate. In total, Electrica a acumulat creante restante de 710 milioane lei. Circa 309 milioane lei reprezinta numai creantele CFR. Ce inseamna profitul pe hirtie, daca practic nu sunt bani? Piata imi cere banii. Noi suntem in discutii cu CFR-ul, dar solutia pentru datoriile acestea neplatite nu este la noi, ci la ministere, sau mai sus, la Guvern. Potrivit Legii 13, autoritatile locale sau centrale sunt obligate sa asigure fondurile pentru functionarea agentilor: CFR, companiile miniere. Am incercat sa discutam cu ministerele Transporturilor, al Economiei si Finantelor”, a declarat Ioan Silvas, citat de Newsin.

Potrivit oficialului Electrica, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a facut o discriminare fata de compania de stat de electricitate atunci cind a decis rata de rentabilitate asupra activelor reglementate investite de 7% pentru Electrica si de 10% pentru companiile de electricitate private.

“De ce a decis ANRE ca rata de rentabilitate sa fie diferita pentru Electrica fata de privati? Pentru prima etapa de reglementare, intre 2005 si 2008, aceasta rata de rentabilitate a fost de 7% pentru Electrica si de 12%, iar pentru a doua etapa de reglementare, pentru perioada 2008-2012, reglementatorul a decis o rata de rentabilitate de 7% pentru Electrica si de 10% pentru companiile private”, a precizat reprezentantul Electrica.

Electrica SA are in portofoliu trei filiale de distributie si furnizare a energiei, respectiv Transilvania Sud, Transilvania Nord si Muntenia Nord.
Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

236 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică