Romgaz, impreuna cu firma britanica Aurelian Oil&Gas, vor incepe pana la finele acestui an explorarea de gaze la perimetre din Polonia si Slovacia, cele doua companii urmand a semna un contract de colaborare pana la sfarsitul lunii septembrie, potrivit NewsIn. Conform lui Francisc Toth, directorul general al Romgaz, perimetrele sunt concesionate pentru 30 de ani.

"Noi colaboram deja cu Aurelian Oil&Gas, este o firma englezeasca ce opereaza in Romania. Am concesionat impreuna perimetre de explorare in Polonia si Slovacia pe care vom face lucrari de explorare. La sfarsitul lunii septembrie ne vom intalni sa semnam contractul si pana la finele anului vom incepe lucrarile de explorare. Discutiile sunt avansate, mai trebuie sa ne inscriem in tarile respective, pentru ca vom plati acolo impozite", a declarat marti Francisc Toth.

Cele doua companii sunt co-titulari de acord petrolier, prin care Aurelian Oil&Gas este operatorul perimetrelor si Romgaz are o cota parte de 25% din drepturile si obligatiile petroliere aferente licentelor pe perimetrele respective, potrivit datelor Romgaz.

Compania de stat romaneasca si Aurelian Oil&Gas au semnat deja un acord de cooperare in comun privind explorarea, dezvoltarea si exploatarea perimetrelor Brodina si Cuejdiu.

Ministerul Economiei si Finantelor este actionarul majoritar al Romgaz, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.