Romgaz Medias a descoperit un nou zacamant de gaze naturale, in apropierea municipiului Roman, cu un potential de aproximativ 200.000 metri cubi pe zi, anunta Mediafax.

"Acest rezultat este o consecinta a intensului program de explorare initiat de Romgaz in anul 2006 care se desfasoara pe cele opt perimetre de explorare si care a condus in ultimul an la descoperirea zacamintelor de la Baia, Mircesti, Davideni, Mecea, Movila, Varvata si Icland", a declarat, intr-un comunicat, directorul general Romgaz, Francisc Toth.

Zacamantul a fost identificat la sonda Batranesti, aflata in zona orasului Roman, datele preliminare aratand un potential de 200.000 metri cubi/zi.

Romgaz, controlat de stat, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este cel mai important producator de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%.

Anul trecut, productia companiei a fost de peste cinci miliarde de metri cubi, bugetul de investitii pe anul 2008 fiind de circa un miliard de lei.