Romgaz a descoperit un nou zacamant de gaze naturale la Berbiceni, in apropierea municipiului Bacau, datele preliminare aratand ca acesta are un potential de 200.000 metri cubi pe zi, se arata intr-un comunicat al companiei. Sonda, aflata la circa 40 de kilometri de Bacau, a fost forata in perioada martie-mai la o adancime de 3.000 de metri.

"Momentan sonda se afla intr-un program de testare la mai multe intervale iar din datele preliminare rezulta ca are un potential de 200.000 metri cubi pe zi. In cel mai scurt timp Romgaz va lua masuri pentru conectarea sondei la sistemul national de transport", potrivit producatorului si furnizorului de gaze naturale.

La jumatatea lunii trecute, Romgaz a anuntat descoperirea unui zacamant de gaze naturale in apropiere de municipiul Roman, cu un potential de aproximativ 200.000 metri cubi pe zi.

Romgaz, controlat de stat, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este cel mai important producator de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%.