Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare (USTDA) va acorda Romgaz 1,06 milioane de dolari pentru un studiu de fezabilitate al terminalului de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) de la Constanta, semnarea contractului urmand a avea loc pe 16 septembrie, potrivit NewsIn care citeaza un comunicat al ambasadei SUA la Bucuresti. Acordul, in baza caruia vor fi acordate aceste fonduri, va fi semnat marti, 16 septembrie.

"Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare anunta acordarea a 1,061 milioane de dolari catre Romgaz, pentru un studiu de fezabilitate referitor la localizarea unui terminal de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) in portul Constanta. Un terminal de GPL pentru import ar dezvolta securitatea energetica a Romaniei, prin diversificarea resurselor energetice", se arata in comunicat.

Producatorul de gaze naturale Romgaz este detinut de statul roman, prin Ministerul Economiei si Finantelor. In 2007, compania a avut o productie de circa cinci miliarde de metri cubi de gaze naturale, adica aproximativ o treime din consumul anual de gaze al tarii.