Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare va acorda companiei Romgaz 1,06 mil dolari pentru un studiu de fezabilitate al terminalului de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) de la Constanta. Semnarea contractului urmeaza sa aiba loc pe 16 septembrie.

"Agentia Americana pentru Comert si Dezvoltare - The United States Trade and Development Agency (USTDA) - anunta acordarea a 1,061 milioane catre Romgaz, fond pentru un studiu de fezabilitate referitor la localizara unui terminal de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) in portul Constanta. Un terminal de GPL pentru import ar dezvolta securitatea energetica a Romaniei, prin diversificarea resurselor energetice", se arata intr-un comunicat de presa.

Contractul urmeaza a fi semnat marti, 16 septembrie 2008, de catre directorul USTDA, Larry W. Walther, si de Ambasadorul Nicholas F. Taubman, alaturi de oficiali ai Romgaz si ai Ministerului Economiei si Finantelor.

Romgaz este producatorul de gaze naturale detinut de statul roman, iar in 2007 compania a avut o productie de circa cinci miliarde metri cubi de gaze naturale, adica aproximativ o treime din consumul anual de gaze al tarii.