Programul de restructurare a Rompetrol prevede restructurarea a 2.000 de salariati pina la sfirsitul anului, acestia urmind sa primeasca cel putin sase salarii medii nete. Informatia a fost prezentata marti de directorul general executiv al Rompetrol, Dinu Patriciu. In plus, acesta a refuzat sa anunte pretul real platit de KMG pentru Rompetrol.

"Cei care vor pleca vor primi cel putin sase salarii compensatorii. La Petromidia spre exemplu, salariul mediu net este de 1.100 de dolari", a spus Dinu Patriciu intr-o conferinta de presa desfasurata la Alma Ata, conform NewsIn.

Patriciu a adaugat ca acest plan de restructurare a fost intocmit din anul 2006 si ar fi fost pus in practica si daca nu s-ar fi vindut 75% din actiunile companiei. "Pina acum au fost restructurati 540 de angajati, dar in acelasi timp facem si angajari.

Deschidem 30 benzinarii unde va fi nevoie de circa 400 de oameni si 150 de statii expres unde este nevoie de circa 200-220 de oameni. La sfirsitul acestui an, numarul celor restructurati va ajunge la 2.000, in toate cele 13 tari in care Rompetrol activeaza. De la inceputul anului pina acum de la Petromidia au plecat 180 de oameni. De asemenea, in paralel cu restructurarea avem un program prin care ii ajutam sa-si gaseasca un loc de munca", a declarat Dinu Patriciu.

Pe de alta parte, Dinu Patriciu a declarat ca nu poate sa faca publica suma platita de KazMunaiGaz pentru pachetul de 75% din actiunile Rompetrol, dupa ce in raportul anual al companiei kazahe a aparut suma de 1,6 miliarde dolari, confirmata de un oficial KMG.

"Exista clauze de confidentialitate valabile citiva ani de acum incolo. Nu pot sa spun ce suma a platit KazMunaiGaz, dar in orice tranzactie se face publica valoarea estimata a companiei, care in cazul Rompetrol a fost de 3,616 miliarde dolari. Ce apare in raportul anual al KMG nu vreau sa comentez", a declarat Dinu Patriciu.

Informatia potrivit careia KazMunaiGaz (KMG) a platit 1,6 miliarde dolari pentru 75% din actiunile Rompetrol apare in raportul anual al KMG. Directorul Directiei de Politici Informationale din cadrul KazMunaiGaz, Ilya Pustogachev, a confirmat luni la Astana aceasta suma si a mentionat ca a fost o afacere buna.

La sfirsitul lunii august 2007 KMG a preluat 75% din actiunile Rompetrol, iar la acea data s-a spus ca valoare de piata a companiei este de 3,616 miliarde dolari.