Ministrii energiei din cadrul Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol au ajuns, miercuri, in Algeria, la un acord privind scaderea productiei de titei, pentru a sustine preturile in scadere la petrol. Anuntul a fost facut sambata de presedintele organizatiei, Chakib Khelil, citat de Reuters, potrivit NewsIn.

"Exista un consens in OPEC in ceea ce priveste diminuarea productiei, dar nu va pot spune mai multe", a declarat seful Organizatiei.

Ministrii OPEC urmeaza sa se intalneasca si miercuri in orasul Oran din Algeria, iar majoritatea analistilor estimeaza ca vor scadea masiv productia de petrol, ca sa impiedice o ieftinire si mai accentuata a petrolului.

Khelil, care este si ministrul algerian al energiei si mineritului, a spus ca Rusia si alte tari producatoare de petrol care nu sunt membre ale OPEC, cum ar fi Azerbaidjan, urmeaza sa ia parte la reuniunea de la Oran.

Seful OPEC, insa, nu a facut precizari suplimentare referitor la o posibila contributie a acestor tari la diminuarea ofertei de petrol de pe piata.

Pretul petrolului a scazut cu aproximativ 100 dolari, fata de nivelul record de 147,27 dolari/baril, atins in iulie 2008.