Compania petroliera Petrom a obtinut o linie de finantare de tip revolving, de pina la 500 milioane de euro, de la actionarul majoritar, grupul austriac OMV, se arata intr-un comunicat remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Linia de finantare va fi utilizata pentru acoperirea nevoilor financiare ale Petrom, iar termenii de finantare reflecta conditiile de piata ale companiei, relateaza Mediafax.

"Aceasta linie de finantare este parte a unui program de finantare mai amplu agreat in luna iunie a anului trecut, necesar pentru a sustine restructurarea si modernizarea companiei. Obiectivele noastre in ceea ce priveste dezvoltarea companiei sunt extrem de ambitioase, iar investitiile pe masura. Avem avantajul de a fi parte a unui grup energetic lider in Europa Centrala, concretizat intr-un parteneriat strategic cu OMV", a declarat, in comunicat, directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Documentatia pentru linia de finantare a fost finalizata in luna ianuarie a acestui an. In ultimii trei ani si noua luni Petrom a investit 3,56 miliarde de euro in modernizarea companiei.

Cele mai importante obiective pe termen mediu includ stabilizarea productiei de titei si gaze in Rominia, modernizarea Petrobrazi si constructia unei centrale pe gaze cu o capacitate de circa 860 MW.

De asemenea, compania evalueaza posibilitatea diversificarii surselor energetice si dezvoltarea de capacitati proprii de inmagazinare a gazelor.

Petrom are o capitalizare bursiera de 10,13 miliarde lei si este controlata in proportie de 50,1% de grupul austriac OMV