Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, va incerca, la Moscova, sa deschida "canale politice" pentru eventuale intelegeri economice, astfel incat Romania sa poata primi gaz rusesc fara intermediari. Seful diplomatiei de la Bucuresti a facut aceasta declaratie luni, la Bruxelles, unde si-a exprimat si sustinerea pentru proiectul Nabucco si pentru proiectele de interconectare cu tarile vecine.

  • "Din punctul nostru de vedere, orice varianta care va feri cetatenii Romaniei de criza si de oprirea intempestiva a alimentarii cu energie este foarte buna. Este normal ca astfel de variante sa fie discutate inclusiv cu distribuitorii, cu grupul statelor care asigura energie in Romania. Asa cum se poate discuta cu Federatia Rusa, vom discuta si cu alte state din Caucaz si nu numai", a afirmat Cristian Diaconescu, citat de NewsIn.

Cristian Diaconescu va face o vizita la Moscova la sfarsitul lunii viitoare.

El a subliniat, la Bruxelles, faptul ca Romania sprijina fara echivoc proiectul Nabucco, dar spune ca va incerca, in acelasi timp, sa obtina gaze rusesti fara intermediari pentru tara noastra.