Programul Casa Verde, prin care populatia si firmele pot face economii la plata caldurii si a apei calde prin instalarea de panouri solare, pompe geotermale sau alte sisteme de energie regenerabila, va incepe cel tarziu la final de martie, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului.

"Ghidul de finantare a programului Casa Verde a fost modificat pentru a rezolva toate neajunsurile pe care ministrul Nemirschi le-a semnalat anterior", a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, pentru NewsIn.

Ministrul de resort a anuntat ca vineri va avea proiectul Ghidului de implementare pentru programul Casa Verde, cu toate modificarile pe care le-a cerut.

Finantarea programului a fost mentinuta neschimbata, la 520 milioane lei, insa beneficiarii care vor avea prioritate vor fi institutiile de stat - scoli, spitale, camine de batrani, precum si asociatiile de locatari.

Ministerul Mediului are in vedere o colaborare stransa cu consiliile judetene pentru implementarea acestui program, a mai spus Nacuta.

Ministrul de resort, Nicolae Nemirschi, anulase printr-un ordin semnat pe 10 februarie Ordinul fostului ministru al mediului si dezvoltarii durabile nr. 1339/2008 pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.