Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a schimbat inca un sef din sectorul energetic, de data aceasta fiind vorba despre Tudor Constantinescu, care a detinut functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei. In locul lui a fost numit Alexandru-Octavi Stanescu, fost deputat PSD si unul dintre apropiatii lui Nicolae Vacaroiu. In 1996 a fost ministru al industriilor in Guvernul Nicolae Vacaroiu. El a mai fost si consilier prezidential in timpul interimatului la sefia statului detinuta de Nicolae Vacaroiu.

De la inceputul anului, Videanu a inlocuit mai multi sefi ai societatilor si autoritatilor din sectorul energetic, criteriile de numire fiind facute pe criterii politice. In urma cu cateva zile, ministrul economiei a emis ordinul de numire a lui Florin Marza in Consiliul de Administratie al CN Transelectrica SA in locul lui Carmen Boagiu, cumnata Ancai Boagiu.

Tot in luna martie, a fost numit in functia de director general la Complexul Energetic Turceni, Eugen Tunaru, ca urmare a acceptarii demisiei din aceasta functie a domnului Ionel Mantog. In aceeasi perioada, a fost pus in functia de director general al Companiei Nationale a Uraniului, Nicu Popa. La Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) a fost numit Zegrean Mircea Vasile. Nicolae Dragoi este noul director general al Companiei Nationale a Huilei Petrosani.

Articol integral EurActiv.ro