Contractul cu firma canadiana Sterling Resources pentru exploatarea perimetrelor petroliere Pelican si Midia din Marea Neagra este pe cale de a fi reziliat. Anuntul a fost facut miercuri de Gelu Maracineanu, secretar de stat, presedintele Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), care spune ca „s-au identificat probleme foarte grave in contractul cu Sterling Resources".

"Deocamdata, nu va pot da amanunte, dar sunt sigur ca vom rezilia acest contract. Avem elementele care ne dau dreptul sa o facem. Voi prezenta o situatie detaliata in circa doua saptamani”, a spus seful ANRM.

"Agentia Nationala petru Resurse Minerale (ANRM) a inceput o ancheta pentru a stabili care sunt posibilitatile de reziliere a contractului cu Sterling. Verificarile sunt dublate de o ancheta a Corpului de Control al premierului. Concluziile de pana acum indica posibilitatea rezilierii contractului, pentru revenirea la prevederile acordului initial, din 1992", a declarat pentru Mediafax Gelu Maracineanu.

Potrivit Legii Petrolului, statul poate rezilia unilateral acordul cu compania canadiana, iar concluziile anchetelor derulate de ANRM si Corpul de Control al premierului vor fi coroborate.

Maracineanu a precizat ca nu au existat pana acum discutii cu reprezentantii Sterling cu privire la intentia de reziliere.