Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica din Romania, are un nou sef. Ministrul economiei, Adriean Videanu, l-a schimbat din functie pe directorul general Traian Oprea. Videanu a emis, pe 1 iulie, un ordin pentru inlocuirea acestuia cu Mihai David Ciprian.

Mihai Ciprian David a fost numit la solicitarea PSD. Numele acestuia a fost destul de controversat in urma cu cativa ani. In 2002 a fost cercetat penal, alaturi de fostul presedinte al FPS, Radu Sarbu, pentru modul in care a fost efectuata privatizarea societatii Turism Bucuresti. David a fost perioada guvernarii Nastase, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii si Prognozei. Spre sfarsitul guvernarii, David a fost numit consilierul lui Adrian Nastase. Din iunie 2007 este presedintele al organizatiei municipale PSD din Brasov. Mihai David a mai fost implicat si in scandalul "Aerotravel"cand a fost acuzat ca a plimbat pe bani publici cativa parlamentari si familiile lor, in locul unor copii premianti la olimpiada.

Si de numele fostului director general, Traian Oprea, sunt legate scandaluri. Oprea a fost cercetat, in 2006, si trimis in judecata, in 2007, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si prejudicierea Hidroelectrica cu aproximativ 1,8 milioane de euro.