UPDATE: HotNews.ro isi cere scuze cititorilor, dar din motive obiective discutia online cu Nicolae Pavlovschi s-a anulat. Discutia va fi reprogramata.

Profesorul universitar Neculai Pavlovschi a fost director general adjunct al Romgaz si va discuta online cu cititorii HotNews.ro despre proiectul Nabucco in aceeasi zi in care se semneaza, la Ankara, acordul interguvernamental in acest sens. Gazoductul urmeaza sa transporte gaze extrase din Asia Centrala, prin Turcia, catre Europa Centrala si este important pentru Romania pentru ca ofera o alternativa la furnizarea de gaze naturale din Rusia. La semnarea acordului ar fi trebuit sa participe presedintele Traian Basescu, dar duminica a fost mandatat premierul Emil Boc.

  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Acordul interstatal ce se semneaza luni priveste statele Romania, Turcia, Bulgaria, Austria si Ungaria. Proiectul Nabucco - sprijinit de UE, este concurat de proiectul South Stream, al carui initiator este Rusia.