Autoritatile locale care doresc finantari de la stat pentru sisteme de energie solara, geotermala si eoliana pot depune dosare in cadrul programului demarat de Ministerului Mediului incepand de miercuri, 15 iulie, anunta Administratia Fondului de Mediu, intr-un comunicat.

Prima sesiune a programului cunoscut sub numele Casa Verde, pentru care au fost alocate 150 milioane lei, se deruleaza in perioada 15-31 iulie. Sesiunea a doua, de 160 milioane lei, se va desfasura intre 1 si 15 septembrie.

Printre documentele pe care unitatile teritorial-administrative trebuie sa le depuna pentru participarea la programul Casa Verde in contul asociatiilor de proprietari sau de locatari se numara si un studiu de fezabilitate, care trebuie sa cuprinda explicit consumul lunar de apa rece si calda menajera, certificat de documentele de plata si numarul de utilizatori, exceptand acorduri si autorizatii.

Solicitantul trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe criterii de eligibilitate, printre care sa nu inregistreze obligatii de plata restante la bugetul general consolidat, sa detina contributia proprie in vederea implementarii proiectului si sa aiba in administrare sau in proprietate imobilul pe care urmeaza sa se implementeze proiectul ori a incheiat un contract de mandat, in cazul unitatilor administrativ-teritoriale care solicita finantare pentru asociatiile de proprietari sau locatari.

Cuantumul finantarii nu poate depasi 4 milioane lei pentru primariile cu un numar de locuitori mai mare de 100.000, 3 milioane lei pentru cele care au intre 50.000 si 100.000 de locuitori, 2 milioane lei pentru cele care au intre 20.000-50.000 de locuitori, 1 milion lei pentru cele care au intre 3.000 si 20.000 de locuitori, respectiv 500.000 lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu mai putin de 3.000 de locuitori.