Marile complexuri energetice au ca termen limita pentru o serie de investitii de mediu data de 31 decembrie 2009. Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat ca oricand, din ianuarie, expertii Comisiei Europene pot veni in control si ca amenzile care pot fi aplicate, in caz de neconformare, pot ajunge la 50 de milioane de euro. "Speram sa discutam prelungirea termenului", a spus Videanu.

"Am incercat sa demaram investitiile absolut obligatorii. In decembrie 2009 avem termen de conformare la unele unitati. Oricand dupa 4 ianuarie s-ar putea sa vina inspectii de la UE. 50 milioane de euro ar putea fi amenda pentru neconformare si la urmatoarea data nu mai dau amenda, ci inchid unitatile", a declarat Videanu, cu ocazia "Topului Industriasilor" organizat de Confederatia Patronala din Industrie, Agricultura si Servicii din Romania.

"Din cate stiu, Paroseni este in difcultate, toate celelalte au lucrarile incepute. Craiova este in regula, Rovinari este in regula, Turceni este in implementare, si mai este Deva", a explicat ministrul economiei.