Petrom a majorat luni, cu sase bani pe litru, pretul de referinta al carburantilor comercializati in statiile proprii, in urma evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, a anuntat compania.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm costa acum 4,04 lei/litru, pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ urca la 4,41 lei/ litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 se comercializeaza cu 4,18 lei/litru si respectiv 4,81 lei/litru.

In cazul motorinei, sortimentul Top Euro Diesel 5 / Top Nordic Diesel va costa 3,97 lei/litru, litrul de motorina OMV Sprint Diesel ajunge la 4,01 lei, sortimentul Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,80 lei/litru, in timp ce motorina OMV Alpin Diesel se va comercializa cu 4,3 lei/litru.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Ultima modificare a preturilor combustibililor in reteaua Petrom a avut loc pe 1 ianuarie, cand preturile de referinta ale carburantilor au fost majorate, din cauza cresterii taxelor si accizelor, cu cu 27 bani/litru in cazul benzinei, cu 22 bani/litru in cazul motorinei cu minim 4% biodiesel si cu 23 bani/litru, in cazul motorinelor de iarna, care nu contin biodiesel.

Compania Petrom este controlata de grupul austriac OMV.