O delegatie romana condusa de ministrul economiei Adriean Videanu a fost, recent, o in Georgia pentru a discuta cu partenerii din zona caspica in vederea derularii unor proiecte energetice importante. "Nabucco ramane proiectul prioritar, dar si White Stream 2 care reprezinta un proiect care se poate dezvolta cu rapiditate", a spus Videanu. Acesta sustine ca a discutat cu ministrul energiei georgian urgentarea unui memorandum trilateral intre Georgia, Azerbaijan si Romania in vederea finalizarii proiectului White Stream.

La sfarsitul lunii ianuarie, o delegatie din Romania va face o vizita in Azerbaidjan. Prin aceste proiecte Romania poate sa devina o poarta deschisa pentru intreaga Uniune Europeana", a spus Videanu.

Conducta White Stream este un proiect care are ca scop transportul de gaze din Georgia spre Europa, pe sub Marea Neagra, prin Ucraina si care ar urma sa ajunga in Polonia. Potrivit variantei in care White Stream ar traversa Romania, atunci conducta ar fi mai scurta si o mare portiune ar fi pe sub Marea Neagra.