Pretul gazelor naturale ar putea creste incepand din aprilie, din cauza ca operatorii din domeniu trebuie sa-si acopere costurile, dar si pentru ca Romania trebuie sa alinieze pretul gazelor la cel din tarile UE, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban, citat de NewsIn.

"Procentul va fi stabilit in functie de acoperirea costurilor. Vor fi verificate toate costurile si solicitarile operatorilor din domeniu. Pretul ar putea creste si pentru ca Romania trebuie sa isi alinieze pretul gazelor la cel din afara, iar Comisia Europeana vrea totodata sa liberalizam pretul gazelor", a precizat Tudor Serban.

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), institutia guvernamentala care stabileste pretul energiei si al gazelor livrate, nu au facut deocamdata nici o declaratie.

De asemenea, Tudor Serban a mai spus ca reprezentantii Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vor discuta marti cu cele doua companii care importa gaze pentru Romania de la Gazprom, Wintershall si Conef, majorarea cantitatii de gaze importate.