Pretul gazelor naturale ar putea ramane neschimbat in 2010, insa numai daca nu se vor inregistra temperaturi extrem de scazute pe o perioada indelungata si in lipsa unor probleme cu sistemul de transport, a anuntat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Petre Lificiu.

Acesta a declarat, marti seara, la B1 TV, ca a facut "un experiment" si i-a intrebat pe sefii departamentelor autoritatii daca preturile pot fi mentinute, iar raspunsurile, cu o singura exceptie, au fost pozitive, potrivit Mediafax.Tarifele vor putea fi pastrate daca "nu vom avea cataclisme cu ger foarte mare" si "nu se intampla probleme" in sistemul national de transport, a afirmat Petre Lificiu.

El a adaugat ca pretul gazelor platite de consumatorii din Romania este oricum cel mai redus din UE, plasandu-se la 50% din media Uniunii.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, declarase, luni, ca pretul gazelor naturale ar putea creste in luna aprilie, iar persoanele cu o situatie materiala dificila vor fi sprijinite la plata facturii.

In ultima luna a anului trecut, pretul platit de populatie pentru gaze naturale a scazut cu 8%.