Ministrul economiei, Adriean Videanu, sustine ca in domeniul energiei regenerabile au patruns o serie de speculanti care vand proiecte. "Vom sprijini investitorii adevarati, nu vom incuraja speculantii care vin aici in ideea de a vinde proiecte investitorilor", a spus Videanu. Potrivit acestuia, Romania are solicitari din partea invesitorilor pentru dezvoltarea unei capacitati de 23 de mii MW de energie eoliana. Insa, aceste solicitari sunt inutile deoarece, "Romania nu va putea niciodata sa dezvolte o capacitate atat de mare", a declarat ministrul economiei, Adriean Videanu.

In aceste conditii, va fi facuta o selectie a proiectelor care isi demonstreaza viabilitatea. "Va invit la proiecte care isi demonstreaza viabilitatea. Vom sustine neconditionat energiile regenerabile, dar in anumite limite rezonabile care sa asigure siguranta sistemului", a spus Videanu.

In acest moment exista doar 13 MW pe energia eoliana.

Ministrul a mai spus ca sustine ideea ca Guvernul sa poata emite in vacanta parlamentara ordonante de urgenta pentru sustinerea proiectelor de energie regenerabila.