Din nefericire, n-o sa vorbim despre lucruri placute cum ar fi piesa lui Eugene O’Neill, ci mai degraba despre modul in care omenirea reactioneaza la criza energetica cu care am inceput sa ne confruntam precum si despre anumite scenarii mai putin incurajatoare, care se profileaza in anii imediat urmatori, scrie Dragos Popa pe blogul Jeopardy.

Mentionasem anul trecut prin decembrie despre problematica Peak Oil, in acest post, insistand asupra implicatiilor ce ne-asteapta dupa colt (bineinteles ca n-am fost primul si nici ultimul care a adus subiectul in discutie). Tot atunci promisesem sa mai discutam putin despre permacultura, forest gardening si solutii ingenioase aparute din imitarea proceselor naturale care au o eficienta energetica foarte mare. As vrea sa ma tin de promisiune in acest articol, insa va trebui sa aveti putintica rabdare, pentru ca am s-o iau mai pe ocolite…

Inainte de toate insa, ca refresh, as vrea sa revin asupra definitiei de Peak Oil,ca fiind momentul in timp la care productia de petrol atinge un maximum posibil, pentru a se incadra apoi pe o curba descendenta ireversibila. Nu inseamna ca petrolul se termina brusc ci doar ca se extrage din ce in ce mai putin datorita scaderii rezervelor disponibile precum si a randamentului puturilor existente.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul Jeopardy.