Pretul petrolului a continuat sa scada luni, pe fondul intaririi dolarului si a temerilor cu privire la impactul crizei datoriilor din zona euro, potrivit AFP. Petrolul s-a ieftinit puternic in ultima perioada, dupa ce in data de 3 mai a atins cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, de 87,15 dolari pe baril.

Barilul de petrol "light sweet crude" cu livrare in iunie s-a ieftinit in aceasta dimineata cu 30 de centi, la 70,34 dolari, iar pretul petrolului Brent cu livrare in iulie a coborat cu zece de centi, la 71,58 dolari pe baril.

Victor Shum, consultant la Purvin si Gertz din Singapore, este de parere ca pretul petrolului se va mentine la un nivel scazut si in perioada urmatoare.

"Cred ca va lua ceva timp pentru ca investitorii sa isi recapete increderea. Avand in vedere turbulentele financiare din Europa, este putin probabil ca pretul petrolului sa isi revina rapid", a spus Shum.

Petrolul s-a ieftinit in ultima perioada, apropiindu-se de nivelul minim al ultimelor zece luni, pe fondul temerilor cu privire la situatia din zona euro, a datelor sub asteptari de pe piata muncii din SUA si a scaderii pietelor de capital.