Compania OMV Petrom va reduce, incepand de marti, pretul de referinta al benzinei comercializate in statiile proprii cu trei bani pe litru si cu sase bani pe litru pe cel al motorinei. Aceasta decizie a fost luata tinand cont de evolutia cotatiilor internationale la produsele petroliere, se arata intr-un comunicat al companiei.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 4,39 lei pe litru, pretul benzinei Top Premium fara plumb 99+ coboara la 4,77 lei pe litru, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor fi comercializate cu 4,53 lei pe litru si respectiv 5,19 lei pe litru.

In cazul motorinei, sortimentul OMV Premium Diesel va costa 4,90 lei pe litru, in timp ce motorina OMV Sprint Diesel se va comercializa cu 4,58 lei pe litru. Pretul pentru sortimentele Euro Diesel 5 si Top Euro Diesel 5 va fi de 4,36 lei pe litru, respectiv 4,56 lei pe litru.

Ultima modificare a preturilor la carburanti in reteaua Petrom a avut loc in data de 7 august, cand pretul benzinei a crescut cu noua bani pe litru.