Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat ca tara sa va cumpara gaz rusesc la preturi mai mici, transmite Novinite. Declaratia sa a venit la doar o zi dupa discutiile pe care Borisov le-a avut cu premierul Vladimir Putin si dupa ce Gazprom si Bulgarian Energy Holding (BEH), au semnat sambata seara, la Sofia, acordul de infiintare a intreprinderii comune care va proiecta, construi si coordona segmentul bulgar al conductei South Stream.

"Pretul gazului natural rusesc scade si va continua sa scada", a spus Borisov. ITAR-TASS a scris sambata, in ajunul vizitei lui Putin la Sofia, ca Gazprom este gata sa ofere Bulgariei gaz mai ieftin. Dupa discutiile cu Borisov, Putin pare sa fi sugerat insa ca nu s-a ajuns la o solutie in ceea ce priveste acest aspect. El a spus ca semnarea contractului dintre Gazprom si BEH nu are legatura cu pretul gazului livrat bulgarilor.

Analistii sustin ca Bulgaria ar fi solicitat Rusiei livrarea de gaze la preturi mai mici, oferindu-se in schimb sa participe cat mai activ la constructia partii sale din conducta South Stream.

Confruntata cu opozitia Bulgariei la proiectul South Stream, Rusia a acceptat in aceasta vara o mica reducere de pret pentru gazul livrat bulgarilor (aproape 10-15 dolari pentru fiecare 1000 mc).