Enel Green Power, companie membra a grupului Enel, a demarat luni operatiunile la primul parc eolian al companiei din tara, in localitatea Agighiol, judetul Tulcea. Conform informatiilor prezentate luni de companie, noul parc eolian are o capacitate totala instalata de 34 MW si va avea o productie anuala de circa 100 milioane kWh, care va putea acoperi nevoia de electricitate a peste 35.000 de consumatori casnici. Potrivit estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW in 2010 si un total de 3.600 MW pana in 2015, se mai arata in comunicat.

"Acest prim parc eolian reprezinta inceputul capacitatii de generare a Enel Green Power in Romania. Avem o lista importanta de proiecte care intra in faza de constructie si care vor creste semnificativ prezenta noastra in tara in urmatorii doi ani", a declarat Francesco Starace, Director General Executiv al Enel Green Power.

Reprezentantii companiei nu au prezentat detalii privind valoarea investitiei sau planurile viitoare de investitii in aceasta directie.

Grupul Enel este prezent in Romania din anul 2005, iar proiectul demarat de Enel Green Power reprezinta primul pas al grupului pe piata energiei eoliene din Romania. Grupul italian are in prezent pe piata romaneasca circa 2,6 milioane clienti, 93.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati.

Enel Green Power este o companie listata la bursa, prezenta in Europa, America de Nord si America Latina. Este unul dintre liderii la nivel mondial in industria in care opereaza, cu o capacitate instalata totala de circa 5.900 MW si peste 600 de centrale operationale in 16 tari.