Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pentru a verifica o posibila intelegere intre Rompetrol Gas (RGS) si distribuitorii sai pe piata distributiei si comercializarii gazului petrolier lichefiat (GPL). "Acordam o atentie deosebita acestui domeniu, avand in vedere ca orice forma de restrangere sau impiedicare a concurentei afecteaza direct interesele consumatorilor. Am monitorizat piata si am obtinut unele indicii cu privire la o posibila intelegere intre Rompetrol si distribuitorii sai referitor la impunerea unor restrictii privind pretul de revanzare cu amanuntul al GPL", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul acestei investigatii, Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate atat la sediul Rompetrol Gas, precum si al unor distribuitori ai acestuia. Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza Consiliului Concurentei, in cadrul procedurii specifice de investigatie.

In 2010, Consiliul Concurentei a mai declansat din oficiu doua investigatii pe piata distributiei si comercializarii gazului petrolier lichefiat (GPL). Prima investigatie vizeaza o posibila intelegere intre SC Antares Gas SRL din Ramnicu Valcea si distribuitorii sai, iar cea de a doua investigatie se refera la o posibila intelegere intre SC Eurogenetic SRL Olt si distribuitorii sai.