Rompetrol a majorat miercuri pretul carburantilor cu pana la 9 bani pe litru, la o zi dupa ce OMV Petrom (SNP), compania cu cea mai mare cota de piata, a operat cresteri de preturi, informeaza Mediafax.

Carburantii comercializati de Rompetrol au preturi cuprinse intre 5,3 lei si 5,97 lei pe litru, potrivit datelor companiei.

Cea mai recenta majorare operata de Rompetrol avusese loc joi, 3 martie, cand benzina a fost scumpita cu 6 bani pe litru si motorina cu 9 bani pe litru.

OMV Petrom, care detine peste 40% din piata distributiei de carburanti, a scumpit marti carburantii cu 9 bani pe litru.

De la inceputul anului companiile petroliere au scumpit carburantii de sase ori, iar preturile au urcat in medie cu 3,5%.

Piata distributiei de carburanti din Romania este analizata de Consiliul Concurentei inca din 2005, dar deocamdata autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei.

La 23 februarie, Guvernul a primit o informare a Consiliului Concurentei privind cresterile de pret la carburanti, dar documentul a fost considerat drept unul prea general de premierul Emil Boc, care a cerut refacerea materialului.

In luna ianuarie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a intocmit un raport privind producatorii si distribuitorii de carburanti, in care se spune ca pretul la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010.