Conducerea Consiliului Concurentei a solicitat Guvernului prelungirea termenului in care trebuie sa finalizeze verificarile privind cresterile pretului carburantilor, perioada in care va compara datele cu cele ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), potrivit Mediafax.

"S-a cerut o extindere a perioadei, timp in care Consiliul Concurentei cauta elemente noi prin integrarea datelor cu cele pe care le are ANAF", au declarat surse din Consiliul Concurentei.

La 23 februarie, Guvernul a primit o informare a Consiliului Concurentei privind cresterile de pret la carburanti, dar documentul a fost considerat drept unul prea general de premierul Emil Boc, care a cerut refacerea materialului in maximum doua saptamani, respectiv pana la 9 martie.

In luna ianuarie, ANAF a intocmit un raport privind producatorii si distribuitorii de carburanti, in care se spune ca pretul la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010.

Cele mai importante trei companii petroliere din Romania - Petrom, Rompetrol si Lukoil - au scumpit in ultimele doua zile carburantii comercializati in statiile proprii cu pana la 9 bani pe litru.

De la inceputul anului companiile petroliere au scumpit carburantii de sase ori, iar preturile au urcat in medie cu 3,5%.

Potrivit Institutului National de Statistica (INS), combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 preturile au fost majorate cu 13%.