Guvernul va aproba programul privind ajutoarele de incalzire pentru populatie pe perioada iernii in ultima sedinta din luna august, a declarat premierul Emil Boc. Acesta a precizat ca pana atunci, Ministerul Muncii trebuie sa stabileasca nivelul maxim de venit pentru persoanele care vor beneficia de acest ajutor. Din toamna, subventiile la incalzire vor fi acordate doar persoanelor cu adevarat vulnerabile, "doar catre persoanele cu veniturile cele mai mici din societate", a precizat Boc.

"In ultima sedinta din luna august a Guvernului vom adopta programul complet privind ajutoarele de incalzire pentru populatie in perioada iernii. Subventia va fi directionata incepand cu toamna acestui an catre categoriile sociale cele mai defavorizate, iar cei care detin resurse financiare importante, in cuantum care urmeaza a fi stabilit de Ministerul Muncii in baza analizelor pe care le va efectua in aceasta vara, precum si firmele care beneficiaza de incalzire din sistemul centralizat de termoficare nu vor mai beneficia de sustinere", a spus Boc.

Pachetul de acte normative privind acordarea subventiile la incalzire va fi elaborat de Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Ministerul Finantelor Publice.

Guvernul este obligat prin angajamentele luate in urma negocierilor cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, sa elimine subventiile la nivel central pentru energia termica.