B1 TV a prezentat joi seara un document potrivit caruia Alexander Kondyakov, in 2007 director executiv al Novocom, un centru de analiza politica din Moscova care le asigura consultanta in domeniul informatiilor guvernului rus si presedintelui Putin si membru al Marii Loji Masonice Ruse, a revenit in Romania, inainte de suspendarea lui Traian Basescu. Mai exact, in perioada 25 mai-25 iunie, potrivit documentului prezentat de B1 TV. Potrivit lui Robert Turcescu, Kondyakov a fost si consilierul ex-presedintelui moldovean Vladimir Voronin.

Consilierul lui Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu, a vorbit la Digi24 despre aparitia la Bucuresti a lui Alexander Kondyakov: "In aprilie 2007 era la Bucuresti, cu o luna inainte de suspendare, a fost la Bucuresti si acum, in iunie, cu o luna inainte de suspendare, cand s-a intalnit cu oameni importanti". A continuat mentionand: "Am primit informatia ca a fost aici, exista dovezi, ar fi interesant de aflat cu cine s-a intalnit".

Kondyakov ar fi revenit in Romania intre 25 mai-25 iunie intrucat este implicat in compania UNIO SA, cu sediul in Satu Mare, un producator important de echipament industrial, cu contracte de furnizare de echipament cu societatile CNH Petrosani, SNLO Targu Jiu, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni sau Hidroelectrica.

Omul de afaceri rus Alexandr Kondyakov a negat, intr-un interviu acordat pentru BBC in anul 2007, ca ar fi fost implicat in suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu.