Combinatul Siderurgic Ductil Steel Otelu Rosu va continua sa functioneze in conditii normale, dau asigurari reprezentanti ai Companiei Mechel. Decizia Consiliului de Administratie a OAO Mechel referitoare la vanzarea intreprinderilor romanesti nu presupune inchiderea productiei, a declarat, pentru Agerpres, Olga Chumakova, din partea companiei Mechel.

Activitatea intreprinderilor romanesti Mechel, din lista activelor recomandate de catre Consiliul de Administratie spre vanzare, va continua sa functioneze in regim normal. ''In data de 21 septembrie a avut loc sedinta Consiliului de Administratie OAO Mechel, la care, pe langa alte subiecte, s-au discutat masurile de restructurare a activelor grupului din cadrul noii strategii, aprobata in luna mai, avand ca scop imbunatatirea rezultatelor financiare si majorarea valorii capitalizate a companiei. Decizia de vanzare a acestor active nu presupune oprirea permanenta a productiei. Mai mult decat atat, pentru evitarea inchiderii intreprinderilor, Mechel va depune eforturi maxime spre pastrarea uzinelor in stare functionala. Grupul Mechel este interesat in asigurarea valorii capitalizate maxime a activelor sale din Romania', spune Olga Chumakova.

In lista intreprinderilor recomandate spre vanzare, printre altele, au intrat si uzinele siderurgice din Romania: Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Targoviste, Laminorul Braila.

In scopul realizarii acestui obiectiv, conducerea Mechel a fost nevoita sa ia o serie de masuri de optimizare a productiei si minimizare a costurilor. Astfel a fost suspendata temporar functionarea unor sectii si au fost disponibilizati o parte dintre angajati. In acelasi timp, aceste masuri au permis pastrarea viabilitatii intreprinderilor. Cea mai mare parte dintre angajati, insa, vor fi pastrati. Toti angajatii disponibilizati vor primi compensatii, conform cu legislatia in vigoare si a Contractelor colective de munca, a mai precizat Olga Chumakova. In acest timp, conform deciziei Consiliului de Administratie, Mechel va duce tratative cu potentialii investitori, care sunt interesati in pastrarea integritatii intreprinderilor si dezvoltarii uzinelor romanesti Mechel. Directorul General al Diviziei Est-Europene Mechel, Yurii Guschin, a declarat ca decizia Consiliului de Administratie se refera la o posibila schimbare a proprietarului intreprinderilor. ''Intreprinderile Mechel din Romania vor avea regim de functionare in conditii normale, in conformitate cu programul de incarcare a capacitatilor si conjunctura pietii. La Mechel Targoviste, Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila vor functiona toate capacitatile de productie, conform programului aprobat. La Mechel Campia Turzii va functiona sectia tragatorie de otel, iar Ductil Steel Otelu Rosu va functiona in conditii normale. Consideram ca masurile efectuate ne vor permite sa pastram viabilitatea intreprinderilor', a subliniat Yurii Guschin.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. 'Mechel' asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

In Romania, grupul Mechel este prezent prin sase intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.