5.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia ar urma sa iasa in strada joi si vineri la Targu Jiu, dupa ce autoritatile locale au autorizat protestele, anunta Pandurul.ro. Protestul de joi este programat intre orele 12:00 si 17:00, iar cel de vineri intre 12:00 si 16:00. Minerii sunt nemultumiti de de reducerea programului de lucru si implicit a salariilor, dupa ce programul de lucru al celor 19.000 de angajati ai Complexului Energetic Oltenia va fi redus de la 5 la 4 zile pe saptamana, incepand cu 1 iunie.

Decizia de reducere a saptamanii de lucru la patru zile presupune diminuarea salariilor tuturor angajatilor cu 20%, sustin sindicalistii de la Federatia Nationala Mine Energie.

De asemenea, sindicatele reclama si "reducerile salariale operate luna aceasta retroactiv, prin care circa 800 de angajati din randul personalului TESA au veniturile diminuate cu pana la 50%".

Sindicalistii sunt nemultumiti si de faptul ca, sustin ei, niciuna dintre masuri nu a fost negociata, deciziile fiind comunicate abia dupa ce au fost aprobate de catre administratie. Sindicatele considera si ca aceste masuri ar reprezenta incalcari ale contractului colectiv de munca.